Computer hardware service en onderhoud

Computer Service Gooi en Wijdemeren ziet computer service als veel meer dan slechts het vervangen van componenten en het verhelpen van software problemen. In onze beleving wilt u als klant meer dan slechts een paar handen en ogen en stelt u advies en inzicht in uw persoonlijke situatie erg op prijs. Wij hebben onze service dan ook hierop ingesteld en bieden u een heel gamma aan specialistische oplossingen.


Computer Systeem op maat

Computer Service Gooi en Wijdemeren biedt u de mogelijkheid, om samen met onze experts een systeem samen te stellen geheel naar uw wensen en behoeften. Dit is bijzonder interessant voor mensen die hun computer systeem gebruiken voor specialistische toepassingen en veel verlangen van hun computer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Graphische Werkstations, Video-Editing Systemen, Thuisservers en Pro Gaming Systemen.

U bent in dit soort gevallen bij Computer Service Gooi en Wijdemeren aan het juiste adres. Onze experts begrijpen als geen ander wat de hardware vereisten zijn voor uw behoeften en bouwen hierop gebaseerd precies het systeem wat u nodig heeft en dat precies doet wat u hiervan verlangd.

Computer Service Gooi en Wijdemeren gebruikt hierbij uitsluitend selectief gekozen kwalitatief hoogwaardige computer componenten van gerenomeerde top merken, zodat uw op maat computer systeem snel, stabiel en duurzaam zal zijn.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Vervangen van defecte hardware

Computer Service Gooi en Wijdemeren repareert alle hardwarematige problemen van uw computer systeem. Denk hierbij aan moederborden, voedingen, video- en geluidskaarten en andere pc componenten die u in uw systeem gebruikt.

Onze specialisten gebruiken tijdens de reparatie uitsluitend selectief gekozen kwalitatief hoogwaardige computer componenten van gerenomeerde top merken, zodat het zeker zal zijn dat uw probleem is verholpen en in de meeste gevallen uw computer door de nieuw geplaatste componenten in een nog betere staat verkeert dan toen u hem nieuw kocht.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Reparatie van uw computer randapparatuur

Onze experts zijn in staat om uw randapparatuur te repareren. Randapparatuur van uw computer systeem omvat alles wat niet in uw computer behuizing is ingebouwd. Voorbeelden hiervan zijn uw monitor(en), printers, scanners, muis en keyboard, speakers en webcams.

In gevallen dat vervangen goedkoper is dan repareren, zullen wij dit met u bespreken tijdens ons analyse onderzoek van uw kapotte apparatuur. Wij zorgen er in alle gevallen voor, dat u de beste oplossing krijgt met een zo laag mogelijk kostenplaatje.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Reflowen van printplaten en computer chips

Reflow solderen is een proces waarbij een soldeerpasta (een kleverig mengsel van gepoederde soldeertin) wordt gebruikt om tijdelijk een of meer elektrische componenten aan hun contactvlakken te verbinden, waarna het geheel tijdens gecontroleerde warmte permanent verbonden wordt door het gesmolten tin. Verwarming kan worden uitgevoerd door het gebruik van een reflow-oven, of door de componenten onder een infraroodlamp te plaatsen, of door het solderen van de afzonderlijke verbindingsnaden met een hete lucht potlood.

Reflow solderen is de meest gebruikte methode voor het bevestigen van oppervlak bevestigde componenten aan een printplaat.

Het doel van het reflow proces is om de soldeerpasta te smelten en de aangrenzende oppervlakken te verwarmen zonder de elektrische componenten te beschadigen door oververhitting. In het conventionele reflow proces, zijn er meestal vier stadia, genaamd "zones", die elk een verschillend thermisch profiel hebben: voorverwarmen, thermische weken (vaak afgekort tot weken), reflowen, en koeling.

Computer Service Gooi en Wijdemeren gebruikt dit proces indien mogelijk tijdens de reparatie van bijvoorbeeld moederborden, videokaarten, geluidskaarten, geheugenchips en andere voornamelijk op printplaat gebaseerde producten.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Reiniging van uw computer en computer randapparatuur

Reiniging van uw computer is een noodzaak, omdat deze een hoop stof aanzuigt en vast houdt. Dat stof heeft een nadelige invloed op de prestaties en levensduur van uw hardware. Het probleem, dat optreed tijdens het verwijderen van stof uit uw computer behuizing, is natuurlijk de mogelijke beschadiging van fragiele componenten in uw computer of die van uw randapparatuur.

Computer Service Gooi en Wijdemeren adviseert haar klanten dit niet zelf te ondernemen, tenzij ze echt verstand hebben van dit proces. Het is helaas erg eenvoudig om computer componenten tijdens de reiniging permanent te beschadigen. Voor al onze klanten die hier geen verstand van hebben, of de tijd niet kunnen vinden om dit te doen, bieden wij u aan, dit voor u te doen.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Upgraden van uw huidige computer systeem

Het gebeurt maar al te vaak, dat u nieuwe software aanschaft, die een bepaalde minimum specificatie stelt aan uw hardware. In sommige gevallen is uw computer hardware dan ook niet meer in staat deze software naar behoren weer te geven en dat stoort enorm voor de gebruiker. In dit soort gevallen heeft het zin om te analyseren of een paar kleine upgrades in uw huidige systeem afdoende kunnen zijn, om de nieuwe software toch goed te kunnen gebruiken. Dit is in bijna alle gevallen de goedkoopste oplossing.

Computer Service Gooi en Wijdemeren ondersteunt u bij de keuze uit nieuwe componenten en adviseert u naar gelang uw behoeften. Onze experts zijn in staat om de inhoud van uw volledige computer behuizing te vervangen binnen 30 to maximaal 90 minuten. De tijd die wij nodig hebben is enigszins flexibel en is natuurlijk onderhevig aan de complexiteit van uw computer behuizing. Het vervangen van een enkel onderdeel duurt vaak slechts enkele minuten.

Onze specialisten reinigen als voorzorg voordat zij deze werkzaamheden aanvangen ook direct uw computer behuizing. Dit om eventuele problemen te voorkomen, die kunnen worden veroorzaakt door stofnesten die zich in bepaalde moederbord- en geheugensloten kunnen ophopen.

Upgrading van computer componenten is een must voor de doorgewinterde gebruiker, power user en pro-gamer. Deze groep gebruikers vervangt diverse componenten zoals processors, moederborden, videokaarten, geluidskaarten, solid state drives en geheugenmodules vrij regelmatig om hun systeem altijd in optimale conditie te houden.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Overclocken van uw computer hardware

Overclocking van computer hardware is simpelweg gezegd het opvoeren van de snelheid (Ghz, of Mhz) van een specifiek computer component of de gehele computer. Helaas is overclocken van uw hardware niet zo eenvoudig als u in eerste instantie zou denken. Er komt een hoop bij kijken om het maximale uit uw hardware te halen zonder deze te beschadigen en om instabiliteit te voorkomen tijdens het gebruik van de computer. Wij raden dan ook af om dit zelf te proberen, tenzij u echt verstand heeft van alle instellingen die hiermee gemoeid gaan en ook verstand heeft van de koeling van uw computer.

Computer Service Gooi en Wijdemeren heeft jarenlange ervaring met het proces van computer overclocking en onze experts kunnen het absoluut maximale uit uw systeem halen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de eventuele risico's die hieraan aan zijn verbonden. Het overclocken van uw computer kan worden gedaan op locatie na een gesprek met een van onze specialisten, die samen met u een analyse van uw computer systeem maakt en dan bepaald wat voor u de beste mogelijkheden zijn. Hou er alstublieft rekening mee dat niet alle hardware kan worden overclocked, indien dat voor u het geval is zal onze specialist u dat duidelijk uitleggen en eventuele andere mogelijkheden met u bespreken.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Installatie van waterkoeling en high-end luchtkoeling

Koeling van uw computer kan op 3 manieren worden gedaan. De meest voorkomende is natuurlijk doormiddel van koelventilatoren, genaamd luchtkoeling. Er zjn echter nog twee andere mogelijkheden. De tweede manier is waterkoeling en een veel gebruikte methode door de doorgewinterde pc fanaat. De derde mogelijkheid is het gebruik van vloeibare stikstof, maar dit is een techniek die slechts wordt gebruikt tijdens het breken van overclock records. Computer Service Gooi en Wijdemeren zal u deze derde methode nooit aanraden of voor u installeren. Het is simpel gezegd veelste gevaarlijk voor uzelf en uw computer.

De reden dat mensen kiezen voor waterkoeling ten opzichte van normale luchtkoeling is dat je in veel gevallen de pc volledig stil kan maken bij normaal gebruik. De waterkoeling wordt geinstalleerd op uw CPU, Chipset en Videokaart. Het systeem is gesloten dus er gaat nooit water verloren tijdens het gebruik en werkt in feite precies hetzelfde als uw radiator en koeling van de gemiddelde auto. Voorbeelden waar waterkoeling zeer goed tot zijn recht komt: Huiskamer computers, Game PCs, Video- en 3D editing machines, of natuurlijk voor mensen die een hekel hebben aan het geluid van de roterende koelventilatoren in hun computer.

In veel gevallen kunt u ook kijken naar de high-end luchtkoeling oplossingen. Deze oplossingen zijn inmiddels zo ver doorontwikkeld, dat zij door gebruik van grotere koelventilatoren (tot wel 48cm) en lagere rotatie snelheden al zo goed als geen geluid meer maken (6.7dBA), zelfs bij intensief gebruik als gamen of video- of 3D editing.

Computer Service Gooi en Wijdemeren kan u op het gebied van computer koeling perfect bijstaan en adviseren in wat voor u de beste mogelijkheden zijn om uw pc beter te koelen en tegelijk stiller te maken.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.


Casemodden van uw computer behuizing en computer componenten

Casemodden is een term afkomstig van het Engelse "case modification" en staat voor het aanpassen en zelfs tot het ombouwen van een computer systeem en zijn behuizing. Casemodden heeft sinds het ontstaan een steeds grotere plek in de computerwereld verworven. Het fenomeen is ontstaan vanuit het standpunt dat de standaard computerbehuizing te saai is, waarna sommigen besloten om het uiterlijk te gaan aanpassen. Ook werd casemodden toegepast om het geluidsniveau van de computer terug te brengen. Daarbij wordt er gezocht naar de beste balans tussen prestaties, uiterlijk en geluidsproductie.

Computer Service Gooi en Wijdemeren heeft jarenlange ervaring met casemodden en onze specialisten kunnen werkelijk alles aanpassen aan uw computer behuizing en tegelijkertijd uw computer componenten geschikt maken voor een casemod. Het laatste is vaak nodig om ze te laten passen in de nieuwe behuizing, of om ze geschikt te maken voor andere koelmethodes zoals waterkoeling.

Samen met onze experts bepaalt u welke kleuren, materialen, koelmethodes, afmetingen en vormen u graag wilt, om met de casemod u juist dat speciale gevoel te geven waar het allemaal om draait bij casemodding. Het gevoel van het hebben van een uniek apparaat, met tegelijkertijd ook een stuk herkenning van uzelf.

Neem alstublieft contact op voor meer informatie.